مدیرعامل تاپیکو بر ضرورت اجرای طرحها و پروژههای تحول ساز و آیندهنگر در شرکتهای تابعه این هلدینگ به عنوان یکی از مهمترین راهبردهای مدیریتی در دوره جدید تاکید کرد.
به گزارش روابط عمومی تاپیکو، حسین ابویی مهریزی مدیرعامل این شرکت در نشست شورای مدیران عامل شرکتهای تابعه حوزه نفت، گاز و پتروشیمی که روز گذشته با حضور سیدپندار توفیقی عضو هیات مدیره و معاون امور شرکتهای تاپیکو برگزار شد، با تاکید بر ضرورت اجرای طرحهای توسعهای با نگاه به آینده در شرکتهای عضو هلدینگ تاپیکو، گفت: اگر میخواهیم شرکت ما در افق آینده، همچنان حرفی برای گفتن در اقتصاد کشور و منطقه داشته باشد باید از هماکنون به فکر باشیم که مهمترین وجه آن ارائه پیشنهاد برای اجرای طرحها و پروژههای تحول ساز در شرکت است.
وی با بیان اینکه برنامهریزی برای آینده مهمترین وظیفه هر مدیر تحولگرایی است، گفت: همه مدیران ما باید تفکر توسعهای و تحول ساز داشته باشند و ظرف یک ماه آینده، هرطرحی که برای آینده اقتصاد شرکت، موثر ارزیابی میکنند را برای تجمیع و بررسی به تاپیکو ارسال کنند. ممکن است این طرح صرفاً در حد ایده و یا ترمشیت و یا PFS باشد، مهم نیست. ضرورت دارد همه طرحهایی که از نظر شرکت، قابلیت اجرایی دارند برای ارزیابی به تاپیکو ارسال شوند.
وی تاکید کرد: باید برای آینده طرح کلان و تحول ساز داشته باشیم و بخاطر وجود موانع از ارائه هیچ پیشنهادی دریغ نکنیم.
عضو هیات مدیره تاپیکو همچنین یکی از تکالیف مهم و اساسی تاپیکو برای شرکتهای بورسی عضو گروه را رعایت الزامات و تعهدات بورس عنوان کرد و گفت: این امر باید از سوی مدیران همواره مورد پایش مستمر قرار گرفته و اقدامات به موقع و اثربخش برای حفظ منافع شرکت و مردم و برآورده کردن انتظارات بجا و به حق سهامداران عمده و سلسله مراتب سازمانی در این خصوص صورت پذیرد.
ابویی با اشاره به ضرورت انجام بازارگردانی در شرکتهای تابعه، خاطرنشان کرد: این موضوع همواره مورد تاکید جناب آقای شریعتمداری وزیر محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی و نیز جناب آقای رضوانی فر مدیرعامل شستا است و هرگاه جلسه یا گفتگو و یا مکاتبهای صورت گرفته، بر این امر تأکید ویژه شده است. بنابراین موضوع بازارگردانی باید کار روزمره و نصبالعین مدیران شرکتهای بورسی عضو هلدینگ تاپیکو باشد. متاسفانه در این زمینه برخی عدم انطباقها دیده شده است که حتماً دلیل دارد اما با این وجود مورد تاکید قرار گرفته است. یعنی اگر به هلدینگ تاپیکو و شرکتهای تابعه، گفته شده که باید بازارگردانی و پایش سهام با جدیت انجام شود، حتماً به موضوعات کاهش نقدینگی و شرایط خاص اقتصادی حاکم بر فضای کسب و کار شرکتها توجه شده است. در عین حال این تکلیف انجام شده و کار یک مدیر این است که این انتظارات را با وجود سختیهای موجود برآورده کند.
مدیرعامل تاپیکو با اشاره به تأکید وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بر ضرورت عرضه کلیه محصولات شرکتهای تابعه شستا در بورس کالا تصریح کرد: به عنوان یک تکلیف سازمانی عرضه کلیه محصولات تولیدی شرکتهای تابعه، باید تاسرحد امکان در بورس کالا یا بورس انرژی انجام شود و عملکردی خارج از این به عنوان عملکرد مبتنی بر دستورالعملها تلقی نخواهد شد. همچنین حسب ابلاغ انجام شده، تمامی خریدهای شرکتها اعم از مواد اولیه، قطعات و… باید از طریق بورس باشد و خارج از این مسیر زمانی اتفاق خواهد افتاد که آن کالا در بورس عرضه نشود.
ابویی تصریح کرد: یکی از شئون اصلی شفافیت، ایجاد اطلاعات، پردازش و در اختیار گذاشتن به موقع آنهاست. بنابراین ضروری است مدیران شرکتهای تابعه بصورت مستند اقدامات انجام شده دراین حوزه ها را گزارش نمایند.
وی با اشاره به ضرورت تدوین بودجه سال آتی شرکتهای تابعه گفت: جلساتی در این خصوص انجام شده است. نکات تاکید شده توسط شستا دریافت شده و بودجه نهایی تاپیکو شرکتهای تابعه باید تا 20 اسفند ماه نهایی شود. که در این زمینه با برخی از شرکتها مکاتبه شده و باید در اولین فرصت اصلاحات مورد نظر انجام شود و در موقع مقرر در اختیار شستا قرار گیرد.
او همچنین با یادآوری اینکه اکثر شرکتهای زیرمجموعه تاپیکو آخرین زمان سال مالیشان پایان اسفند است گفت: برگزاری مجامع بصورت هدفمند و حساب شده، یکی از مهمترین تاکیدات تاپیکو است که باید طوری برنامهریزی شود که به موقع انجام شود.
عضو هیات مدیره تاپیکو در همین زمینه تاکید کرد: یکی از مهمترین تکالیفی که امسال بر عهده ما گذاشته شده، دریافت گزارش حسابرسی مقبول در مجمع عمومی است. لذا تعامل با حسابرس، ارائه اطلاعات به موقع، برگزاری جلسات توجیهی و هر کاری که لازم است در این زمینه انجام شود باید مدنظر قرار گیرد تا با بندهای مختلف در گزارشهای حسابرسی روبرو نشویم. از سویی بسیاری از این بندها در حین جمع بندی گزارشها، قابل مذاکره و تعامل با حسابرسان و نیز استفاده از تجربیات انباشته در مجموعه تاپیکو و شستا و قابل حل و فصل است.
ابویی در ادامه با بیان اینکه طبق سیاستگذاری انجام شده، نباید نقدینگی رسوب شده در حسابها داشته باشیم، گفت: قطعاً این دغدغه و تجربه نزد تمامی مدیران عامل شرکتهای تابعه وجود دارد و اقدامات و برنامههای اثربخشی در این زمینه دارند که از این نقدینگی به نحو مطلوب برای ثروت آفرینی، بازدهی مطلوب سرمایه و سودآوری شرکت استفاده شود. بطور جدی این موضوع پیگیری شود و گزارشات مستمر آن باید به تاپیکو ارسال شود.
مدیرعامل تاپیکو بر جدیتر گرفتن کمیتههای حسابرسی و مدیریتهای حسابرسی به عنوان بازوهای نظارتی هیات مدیرهها و کمککار مدیران عامل تاکید کرد و گفت: انتخاب مدیر حسابرسی قابل و با تجربه که با نظارت مدیر حسابرسی شستا و تاپیکو باید انجام شود جزو مهمترین انتظارات است. یک مدیر سالم، خوش فکر، توسعهگرا و زحمتکش حتماً در کنار زحماتی که میکشد دوست دارد، تلاشهایی که انجام میدهد و شفافیتهای کاریاش حتما خوب دیده و ارائه شود که یکی از مسیرهای آن این است که بخشهای نظارتی بر این عملکرد صحه بگذارند. مدیریت حسابرسی داخلی یکی از مهمترین بخشهای نظارتی است که میتواند نقش مهمی در این زمینه ایفا کند.
در این نشست مدیران عامل شرکتهای نفت ایرانول، پتروشیمی فناوران، پتروشیمی فارابی، پتروشیمی شیمی بافت، پروژه پتروالفین فناوران و اعضای هیات مدیره شرکتهای پتروشیمی آبادان و شرکت پتروشیمی غدیر حضور داشتند و به ارائه نقطه نظرات خود در خصوص عملکرد شرکتهای متبوع خود پرداختند.